BLOGG

I Spricka förlag

Ett bokförlag berättar

I vår blogg delar vi med oss vad som händer i Spricka förlags värld. Naturligtvis är det nyheter om vår bokutgivning. Men det kan också vara reflek­tioner kring tro och liv, från oss på förlaget och från våra författare. Och kanske något om en förläggares glädjeämnen och vedermödor.

Karl Barth: Den evangeliska teologin

Somliga böcker är för bra!

Ibland stöter man på böcker som överraskar och överrumplar. Och som sedan följer – kanske förföljer – en år efter år, decennium efter decennium. Sådana böcker är för bra för att vara out-of-print!

Läs mer »
Social faith, outdoors

Covid-19, gudstjänstliv och den sociala tron

Vad jag skulle vilja föreslå är detta: I motsats till modernitetens ambition att reducera ner komplexa fenomen till dess föreställda ”kärna” bör vi hålla fast vid tron som något socialt, och därmed komplext och ej reducerbart.

Läs mer »
Roland Spjuth predikar maj 2020

En annorlunda makt, ett lysande ansikte

Tävlar vi om vem som är snabbast, vem som gör bäst karriär, vem som har flest likes i sociala medier, vem som är vackrast? Håller vi på med den tävlan, så kommer vi aldrig att upptäcka Guds makt! För Guds makt är annorlunda.

Läs mer »
Till tryckeriet

Första boken på G och livets fascinerande kontingens

Det är något speciellt. Tryckfilerna till förlagets första bok har skickats till tryckeriet. Och snart finns Roland Spjuths efterlängtade bok “Om Gud och allt annat” här. Det här väcker tankar hos mig. Visst är det märkligt hur trådarna i ens livshistoria vävs samman! Livet är verkligen på ett spännande sätt kontingent. Va?

Läs mer »
Cave crack

Varför inte starta ett bokförlag?

Jag sitter där i sommargrönskan för ett halvår sedan. Solstrålarna varvas med regndroppar. Blå himmel varvas med mörka moln. Och så slår det mig: Varför inte starta ett bokförlag?

Läs mer »