Bengt Rasmusson

Så bra det gick ändå!

31 december, 2020
Ett märkligt år på många sätt! Kanske inte de bästa förutsättningarna för att starta ett bokförlag. Men så bra det gick ändå!

Tacksam för 2020!

Ett märkligt år på många sätt! Kanske inte de bästa förutsättningarna för att starta ett bokförlag. Inga bokreleaser. Inga sedvanliga konferenser. Tuffare tider för den fysiska bokhandeln. Men så bra det gick ändå!

Det var väl ingen mer än jag i min vänskapskrets som trodde att vi under året skulle sälja slut på den första upplagan av den den första boken som kom i slutet på maj: Roland Spjuths Om Gud och allt annat. Men det har vi i princip gjort och en ny tryckning är beställd! Men det är kanske inte så konstigt egentligen: det är en fantastiskt bra bok som fått många lysande recensioner. Och nyss blev boken citerad i SVT 1:s nyårsbön (tack Johan Arenius!).

Försäljningen av nyutgåvorna av Spjuths Kristen moralhistoria: Sökandet efter det goda livet och Karl Barths Den evangeliska teologin: En introduktion tickar på i en högre takt än förväntat.

Den fjärde boken och förlagets andra förstautgåva, Birgitta Rasmussons och Sara Brunnegårds Tillsammans-bok En godhet som räcker för alla, som släpptes i början av november, har också fått väldigt fina recensioner och försäljningen har kommit igång.

En riktigt fin present fick vi när tidningen Dagens kulturredaktion den 18 december publicerade ett heluppslag med 22 nya böcker “som berört under 2020” och som de menade är “väl värda att ge bort i julklapp”. Som nystartat bokförlag känner vi oss mycket hedrade att – tillsammans med 20 andra väldigt fina titlar – återfinna båda de två helt nya böckerna som vi hann ge ut i år (alltså Spjuths och Rasmussons/Brunnegårds). Det får man väl kalla en rivstart!? Det är verkligen med tacksamhet som jag som ny förläggare blickar tillbaka på 2020!

Nyfiken på 2021!

Lika tacksam som jag är för året som gått, lika nyfiken och hoppfull är jag inför det nya året 2021! Flera spännande titlar – med skiftande teman – är på gång under året:

  • om kristen närvaro i världen
  • om ödmjukhet i en tid präglad av självsäkerhet
  • om mod och hopp i en tid präglad av rädsla
  • om att älska församlingen trots allt
  • om psykisk ohälsa i kyrka och samhälle
  • om förlåtelse och försoning
  • och en hel del till…

Hoppas du vill följa förlagets utgivning framöver. Dela gärna tankar och synpunkter i mail eller på sociala media.

Och så önskar jag dig ett
Gott Nytt År!