Bengt Rasmusson

En annorlunda makt, ett lysande ansikte

26 maj, 2020
Tävlar vi om vem som är snabbast, vem som gör bäst karriär, vem som har flest likes i sociala medier, vem som är vackrast? Håller vi på med den tävlan, så kommer vi aldrig att upptäcka Guds makt! För Guds makt är annorlunda.

Roland Spjuths nya bok Om Gud och allt annat är nu här. Det skulle ha varit bokrelease i söndags på Hyllie Park. Men det blev av naturliga skäl inte så. Men det blev som tänkt en predikan av Roland med vissa kopplingar till boken. Temat för predikan är "Kristi himmelsfärd, en annorlunda makt och Guds lysande ansikte".

Roland frågar: Har Jesus all makt när världen ser ut som den gör? Kan man tro på det fortfarande? Har det i så fall någon betydelse för oss här och nu? Men dessa frågor tvingar fram en annan avgörande fråga: Vad är det för makt som Jesus Kristus har och utövar? Och han konstaterar följande:

Söker vi efter den som är den mäktigaste krigaren, den som har störst arméer, den som vinner alla krigen? Tävlar vi om vem som är snabbast, vem som gör bäst karriär, vem som har flest likes i sociala medier, vem som är vackrast? Håller vi på med den tävlan, så kommer vi aldrig att upptäcka Guds makt! För Guds makt är annorlunda.

De som vill upptäcka Guds makt, testa om det är sant att Jesus sitter på tronen och utövar Guds makt måste söka på ett annat sätt...

Stanna upp en stund och lyssna på Roland när han talar om denna märkliga makt som inte tvingar sig på oss. Han utmanar dig att börja samtala, tala till, prata med, ropa ut, för att se om det kommer ett lysande ansikte vänt till dig, som svarar dig, som möter dig med sin närvaro, som fyller dig med sin frid och sin värme.

Roland Spjuth predikar i Hyllie Park Kyrkan 24 maj 2020.