Bengt Rasmusson

Året då 3 växte till 62

31 december, 2021
Året då 4 blev 12 och då 3 växte till 62. Men främst strävar vi efter kvalitet.

Spricka förlag såg dagens ljus våren 2020. Nu är förlagets första hela år till ända. Och en hel del har hänt 2021.

Från 4 till 12 titlar

Två klassiker är åter tillbaka i tryck: den ena är Karl Barths vittnesbörd om den Gud som ensam ger oss hopp om att vi kan leva i en värld där krig inte förutsätts vara något givet: Dogmatik i grunddrag och den andra är Jacques Elluls fortfarande utmanande bok Närvaro i modern tid.

Två böcker av tre kända författare har kommit ut under året: Stanley Hauerwas och Will Willimons moderna klassiker om tio Guds bud: Sanningen om Gud och Patrik Hagmans insiktsfulla spaningar kring människosyn: Skapad skapare.

Två helt nya författare gör entré på svenska: Samuel Wells med sin tankfulla bok Vandra ödmjukt och Scott Bader-Sayes med sin högaktuella bok Följa Jesus i en rädslans kultur.

Och så till sist två innehållssrika festskrifter tillägnade två teologer som sedan 90-talet satt ett djupt och bestående avtryck på svensk teologi: Vänskap | Friendship till Arne Rasmusson och Barmhärtighetens gemenskap till Roland Spjuth.

Från 3 till 62 författare

2021 var även året då antalet författare hos förlaget växte från 3 till 62 stycken! Inte illa!

Förlagets författare
Vilka begåvade författare Spricka förlag har förmånen att arbeta tillsammans med!

Ett gott betyg

Vi är tacksamma för dessa kvantitativa resultat. Men vi är betydligt mer tacksamma för den höga kvalitet som dessa böcker och författare representerar. Eftersom vi strävar efter kvalitet är vi extra tacksamma för Joel Halldorfs bedömning av förlaget:

Spricka förlag erbjuder ständigt högintressanta titlar i tillgängliga format och ledig språkdräkt. Här återfinns gamla klassiker tillsammans med böcker som man kan vara säker på kommer att få den statusen om några år. Det är fantastiskt att följa, och så viktig vägledning för alla som funderar på vad det är att vara människa och kristen i vår tid.

Med dessa ord vill vi önska alla våra läsare och följare ett Gott Nytt År!

Gott Nytt År!